Raunioharjoituksissa oli muutama kerta kesätaukoa, mutta ollaan muutama kerta käytykin tässä välillä, joskin dokumentaatio on jäänyt aivan paitsioon. Itse etsiminen sujuu melko hyvin, tosin toissa kerralla tuli virheilmaisu, kun Heppu haukkui muoviroskista, vaikka maalimies oli sen vieressä olevassa kaivossa. Kaivoja ei olla vielä paljoa treenattu, ja ehkä Heppu muistaa, että roskiksissa niitä maalimiehiä on ennenkin ollut. No, toivotaan, että lisätreeni saa jätkän tarkemmaksi, ettei sitten haukuta vähän sinne päin. Lisäharjoitusta tarvitaan myös siinä, kun testaaja tulee aluksi koiran luokse, ja tarkistaa sen tassut. Heppuhan on periaatteessa ihan luoksepäästävä ja ihmisistä pitävä koira, mutta raunioille mennessä se on aika malttamaton, eikä oikein ymmärrä, mitä sen pitäisi tehdä, kun tullaan luokse. Onko se maalimies, kun se tuolla lailla kumartuu, pitääköhän sitä haukkua? Eli tässä nyt tarvittais rutiinia, että on ihan normaali kuvio, eikä Hepun tarvitse muuta kuin malttaa odottaa radalle pääsyä.
Ampuminen on myös semmoinen, mistä Heppu ei oikein tykkää. Se säpsähtää, ja häntä notkahtaa alas, ja se katsoo mua kysyvästi. Lähtee kyllä siitä sitten etsimään, mutta ei irtoa yhtä hyvin, kuin ilman pamauksia. Luonnetestissähän Heppu ei reagoinut ampumiseen ollenkaan, mutta luulen, että sille tuli viime uutenavuotena vähän paukkupelkoa, kun oltiin kylässä, ja mentiin ulos paukkeeseen, eikä koira tiennyt koko aikaa, missä isäntä on, niin oli siitä huolissaan. Koitetaan nyt totuttautua noihin paukkuihin. 6mm starttipistoolia sietää kohtuuhyvin, mut 9mm säpsyy.
2728154079_ebdc2475d2.jpg
Oiskohan se täällä?
2728985242_364e5af607.jpg
No eikä, kun sehän on täällä! Tilaisin nakin, ilman sinappia kiitti.
2728160883_3cc02c8c1b.jpg
Yläkasan tutkintaa. Häntä jo ihan pystyssä.
2728161253_8fab0a604a.jpg
Maalimies kaivossa. Aikaisemmin ollaan harjoiteltu puisella kannella, missä vähän isompi reikä. (Tuo tunki nenän siitä reiästä.) Nyt metallikannella oli vähän ihmeissään, mutta ilmaisi kyllä oikeaa kohtaa. Tuijotti välillä tuota puista ritilää, että onko se siellä se maalimies vai mikä juttu tämä on.
Kiitos taas Nurmen Tuulille kuvauksesta!!